Vippen

Made by Tonje Camilla

Trenger du hjelp med å finne time? Ring eller send SMS til: 99 50 47 57

Spesialist på voksing, brasiliansk og bryn

Jeg er utdannet hud og kroppsterapeut, men har de senere årene spesialisert meg innen voksing og brynsstyling. Jobbet i over 15 år på bARe Clinic men driver nå min egen bedrift: Made by Tonje Camilla. 

Du finner meg på Klinikk Vippen hvor jeg leier rom.

Jeg har 15 års spesialisering innenfor voksing, og brasiliansk voksing er en av de mest populære behandlingene jeg utfører. Du kan være trygg på at du er i de tryggeste (og raskeste) hender. I tillegg er jeg opptatt av å gi kunden en fin opplevelse slik at dette kan være noe man ønsker å fortsette med. Alt utstyret blir desinfisert både før og etter behandling. Jeg gjør mitt ytterste for at du skal ha en så skånsom og behagelig behandling som mulig.

Jeg tilbyr disse behandlingene:

  • Voksing
  • Brasiliansk
  • Form og farge av vipper og bryn
  • Brow lamination
  • Vippeløft

"Great brows don’t happen by chance. They happen by appointment"

Litt Om Tonje Camilla

Litt om Tonje Camilla: Kommer opprinnelig fra Bærum, men har bodd i Stavanger siden 2003. Jeg ble utdannet hud og kroppsterapeut i 2003 ved Hudpleieakademiet i Oslo. Har erfaring innen helse. Har jobbet som hudpleier og voksterapeut i 15 år hos bARe Clinic. Spesialist innen voksing og bryn. Min favorittbehandling er farging og forming av bryn. I tillegg har brasiliansk vært en av signaturbehandlingene mine i mange år. Du kan være helt trygg på at du er i de beste hender og får en profesjonell og trygg opplevelse. I 2018 kom jeg til finalen i årets hudterapeut. Driver nå Made by Tonje Camilla

Alt du trenger å vite om brasiliansk voksing

Brasiliansk voksing er intimvoksing der hårene i underlivet fjernes med voks. Man velger selv hvor mye hår man du ønsker å beholde, så fjernes resten både bak og foran. Det er en helt fantastisk følelse å være nyvokset. Huden blir både hårfri og glatt i lang tid. Dessuten vil ikke hårene som vokser tilbake bli like harde som etter barbering.

Hvis man vanligvis barberer eller bruker hårfjerningskrem må man spare ut håret i ca. 2 uker før man vokser seg. Hvis hårene er for korte vil de ikke følge med voksen. Hvis man vanligvis ikke fjerner håret nedentil, trenger man ikke foreta seg noe. Man trenger ikke å klippe eller s†usse hårene selv.

Det er helt normalt å grue seg til første gang man vokser brasiliansk, men de fleste opplever at det ikke er så vondt som de hadde forventet. Voksingen går veldig fort og effektivt og man kjenner det kun i det voksen rives av. Smerten som oppleves er svært kortvarig. Den første gangen vil alltid være den vondeste, men etter hvert vil man kjenne stor forskjell fra første gang. Det anbefales alltid å teste ut voksing 3-4 ganger før man gjør seg opp en mening. Dette både pga resultat og tilvenning.

Anbefaler ikke kunder som bruker sterke Retinol produkter å vokse seg. Heller ikke dersom du har brukt Accutane (isotretinoin) de siste 6 mnd.  Man kan oppleve å bli veldig sår og huden kan dessverre bli skadet ved voksing.

Jeg bruker både stripsvoks og/eller hardvoks. Stort sett er ikke det noe kunden trenger å tenke på siden jeg tilpasser voksen til den enkeltes hud og behov. Stripsvoks er den mest brukte voksen og passer til de fleste med normal hud.  De som har svært sensitiv hud, må ofte bruke hardvoks for å unngå sårhet.

– Terapeuten forlater rommet mens kunden gjør seg klar. Her kler man av seg alt tøyet nedentil, inkludert undertøy. Det ligger en klut på sengen som kunden selv skyller opp og vasker seg nedentil med.

– Kunden legger seg så på behandlingsbenken der det ligger rene håndklær (byttes mellom hver kunde), med et mindre håndkle til å legge over seg.

– Terapeuten kommer tilbake når kunden er klar. Deretter blir man enige om hvor mye hår kunden skal beholde og forbereder huden ut fra hvilken voks som skal benyttes.

– Først vokses bikinikanten, deretter jobber terapeuten seg innover og nedover. Voksing bak tas til slutt.

-Når voksingen er utført brukes en pinsett til å nappe vekk de hårene som ikke fulgte med voksen.

– Behandlingen avsluttes ved at huden påføres olje/krem, både for å roe ned huden og for å fjerne rester av voks.

For best mulig resultat i etterkant av behandlingen er det viktig å følge rådene som gis av terapeuten. Det anbefales å bruke produkter som effektivt forebygger og behandler inngrodde hår og tilfører huden fuktighet i tillegg til å roe ned området. Produktene kan kjøpes i salong.

–  Soling/solarium: 48 timer

–  Bade, dusje og badstue: helst 24 timer

–  Stramme klær/undertøy: Samme dag som voksingen

–  Trening samme dag : helst 24 timer ved første gangs voksing

–  Parfymerte produkter/kremer som kan irritere huden: 24 timer

–  Sex : 24 timer

–  Voksing øker blodtilførselen til huden som gjør huden varmere, og ved ytterligere varmebehandling (som soling, badstue osv) kan huden bli enda mer irritert eller i verste tilfelle, skadet.

–  Hårsekkene er åpne i 24 timer etter voksingen og det er derfor lett å få bakterier og produkter ned i de åpne hårsekkene som skaper irritasjon.

–  Friksjon ved stramme klær og trening kan være veldig ubehagelig dersom du føler deg øm/sår etter behandlingen (spesielt etter stripsvoks). Svette fører også̊ til mer bakterier i hårsekkene og bør unngås.

–  De fleste som vokser seg blir ikke helt glatte første gangen. Dette er på grunn av at håret har tre vekstfaser som fører til at hårene vokser i ulikt tempo. Ca. 20 % av hårene vil ligge under huden til enhver tid. Det er disse hårene som vokser frem de 2-3 første ukene etter voksingen.

Det tar ca. 3-4 ganger før man har vokset alle hårene og man får et ønskelig resultat. 

–  Er huden veldig tørr med tørre hårstrå kan noen/flere hår knekke. Da vil du kjenne gjenvekst etter bare få dager. Husk derfor å smøre deg godt med fuktighetskrem (helst en med fruktsyrer), spesielt dagene før behandlingen.

–  Den 2-3 uken begynner håret å vokse ut igjen.

–  4 uker etter voksingen er det som regel fint å vokse seg igjen.

Det anbefales å vokse seg ca. hver 4-5 uke, men det er selvfølgelig avhengig av hvor fort hårene vokser ut og hva den enkelte foretrekker. Noen vokser seg etter 3-4 uker, mens andre venter nærmere 6 uker.

Vokser du rett etter menstruasjon, vil det gjøre mindre vondt enn om du vokser dagene før den begynner.

Noen ganger kan man oppleve at man har menstruasjon når man skal ha voksetime. Dette er ikke noe problem. Bare bruk tampong, så går det helt fint. For de som har regelmessig menstruasjon anbefales å vokse seg rett etter slik at man blir hårfri de neste ukene. Da vil man få den siste spareuken med mest hår på likt med menstruasjonen.

Hårsekkene er åpne i ca. 24-48 timer etter voksingen og er da mottakelig for alt som kan gi infeksjoner, selv fra hudens egen bakterieflora. 99% av alle reaksjonene etter voksing er basert på bakterier som har kommet inn i de åpne hårsekkene ETTER behandlingen.

Vær derfor nøye med håndhygiene og ikke ta for mye på den ny-voksede huden før etter minimum 12 timer.

Hårene vokser ut av en pore. Når man har fjernet håret vil det etter hvert vokse ut ett nytt hår. Hvis det ligger døde hudceller i poren og sperrer, vil håret av og til vokse videre under huden eller vokse nedover i poren. Dette kan føre til en liten betennelse.

Derfor er det veldig viktig at man begynner å peele huden (toppen og sidene) 2-3 ganger i uken med en gang huden ikke er sår. Man kan kjøpe med seg peeling på klinikken som kan brukes for å unngå dette.

De mest effektive og forebyggende peelingene inneholder fruktsyrer. Dette er naturlige ingredienser bestående av glykolsyre og salisylsyre som er svært effektive på inngrodde hår.

Noen kan få en hevelse rundt porene som en reaksjon på selve voksingen. Hevelsen ser ut som myggstikk og varer fra ½ time til 2 døgn. Andre kan få kviser og nupper 1-3 dager etter voksingen. Som regel forsvinner dette etter hvert som man har vokset seg flere ganger.

Man kan også plutselig få symptomer etter å ha vokset seg en stund. Dette kan skyldes sensitivt immunforsvar, at man har gått på medisiner som gjør huden mer følsom eller det er andre ting i livet ditt som påvirker kroppen.

Får man disse symptomene skal man ikke peele eller bruke krem på område, kun la det få roe seg ned. Dette er en helt normal reaksjonen, da det er din huds naturlige bakterieflora som er årsaken til dette.

En liten prosent av befolkningen kan få en allergisk reaksjon på voksen. Dette kan man ikke vite på forhånd før du vokser deg. Noen vil få god effekt av antihistaminer evt. Aerius eller Zyrtec som kan kjøpes på apotek. Reaksjonen vil ikke vedvare særlig lenge, men kan være kjedelig hvis den først oppstår.

Skulle man oppleve noe i etterkant av behandlingen som ikke føles normalt er det bare å ta kontakt med terapeuten for gode råd til hva man kan gjøre hjemme og hva man evt. bør unngå. 

Sliter du med inngrodde hår?

Plukk med deg Ingrown Stop neste gang du er innom klinikken! Etter åresvis med leting etter et produkt som faktisk fungerer, har vi endelig funnet det!

 

Du finner meg her