Vippen

Powder brows - bedre enn microblading

Permanent sminke

Powder brows er en ny skyggeleggings teknikk som gir brynene naturlig resultat med samme effekt som du oppnår ved lett sminke. For et mest mulig naturlig uttrykk, vil fargen være mørkest mot ytterkanten av brynet, og gradvis bli dusere innover mot startpunktet. Fargen vi legger ned i huden blir som en dus og naturlig skygge under dine egne bryns hår. Behandlingen endrer ikke fargen på dine egne bryns hår.

Behandlingen er en langt mer skånsom teknikk enn microblading, da den ikke etterlater seg like mye arrvev som microblading. Selve prosedyren er også mindre ubehagelig. Svært mange av våre klienter sovner til og med under behandlingen.

 

Ofte stilte spørsmål

Før du kommer til timen kan du:

 • Kom gjerne med sminke på bryna hvis du ønsker å vise hvordan du normalt sett sminker dem og hvilken farge du liker
 • Dersom du ønsker å farge bryna må du gjøre dette senest dagen før behandling
 • Hvis du ønsker deg fyldigere bryn: la brynshårene gro. Ikke klipp eller napp bryna på et par uker. Da får vi mer og jobbe med og klarer lettere å se det fulle potensialet i bryna dine med tanke på form, plassering og tykkelse.

Før du kommer til timen bør du ikke:

 • Ikke drikk kaffe eller energidrikk før timen (øker blødningsfaren)
 • Ikke ta Ibux før timen. Dette tynner ut blodet noe og øker risikoen for blødning under behandling. Har du behov for smertestillende anbefaler vi at du heller bruker Paracet eller andre preparater med samme virkestoff.
 • Ikke drikk alkohol før timen eller dagen før behandling
 • Ikke skrubb bryns området minst 48 timer før behandling

Etterbehandlings råd

Her kommer noen viktige etterbehandlings råd du følge i tiden fremover. For å oppnå et godt resultat er det svært viktig at du følger disse. Faktisk så avgjør etterbehandlingen din 70% av resultatet.  

DAG 1:

 1. 30 min etter behandlingen må du vaske bryna forsiktig med en fuktig bomullspad* for å fjerne all lymfevæske. Klapp området tørt med et papirhåndkle. Husk at du skal trykke og ikke gni med bomullspad.
 2. Påfør et tynt lag med anbefalt krem med en q-tips. Husk det skal være et tynt lag, så mengde på størrelse med et riskorn holder.
 3. Gjenta punkt 1 hver 2. – 3. time frem til du legger deg. Dersom du har tørr, normal eller sensitiv hud kan du også gjenta punkt 2 hver 2.-3. time dersom du føler behov. Har du fet eller oljete hud holde det at du smører deg på nytt om kvelden eller dersom bryna kjennes tørre og stramme ut.

* Du trenger ikke å bruke såpe, men om du gjør det må den være nøytral.

DAG 2 – 7:

 • Vask bryna med en fuktig bomullspad og legg på et tynt lag med krem morgen og kveld. Husk å klapp, ikke gni.
 • For de med tørr og sensitiv hud: Smør bryna 2 – 3 ganger utenom vasken.
 • Dersom bryna kjennes tørre og stramme ut kan du påføre kremen oftere. De med fet eller oljete hud rådes til å smøre så lite som mulig – men selvfølgelig dersom det kjennes tørt og stramt ut.
 • Husk at bryna skal holdes så tørre som mulig. Overdreven bruk av krem og lange varme dusjer kan påvirke resultatet. 
 • Beskytt bryna dine før dusjing. Dette gjør du ved å smøre et tynt lag med krem på dem før dusjen. Dette skaper en barriere for smuss, skitt og shampoo som kan renne nedover bryna under dusjing. 

Unngå følgende i 7 dager etter behandlingen: 

 • Grove håndkle eller andre produkter som kan skrubbe. (Unngå skrubb i minst 4 uker)
 • Å plukke på bryna, spesielt dersom det kommer skorper. La disse falle av når de er klar for det – ikke dra! Du vil da dra av pigmenter og risikerer å måtte ta en ekstra påfyll av bryna for å slippe å ha “hullete” bryn.
 • Soling, solstudio, UV-lys, laser og hårfjerningsmetoder. (Dette anbefaler vi at du ikke gjør på minst 4 uker)
 • Offentlig bad, sauna, lange varme dusjer, hard trening og svetting. Klor kan svekke fargen på bryna, så vent gjerne 4 uker med klorbad.
 • All form for makeup på og rett rundt bryna. (Dette anbefaler vi at du ikke gjør på minst 4 uker)
 • Syrer i brynsområdet (unngå i minst 4 uker). For at resultatet skal holde anbefaler vi at du aldri bruker syreprodukter direkte på bryna.

Vi utleverer krem du skal bruke, og denne er så drøy at du ikke rekker å bruke den opp i løpet av den uken du skal smøre bryna. Restene kan du bruke på leppene, den er helt fantastisk nærings givende 🙂

Skulle du miste kremen, kan du komme innom og kjøpe en ny, eller dra på apoteket og kjøpe Bepanthen salve eller Bacimycin salve.

Selv om det er ekstremt sjeldent, så kan infeksjon oppstå. Dersom du ser tegn til økende rødhet, hevelse eller væsking av brynene, ta øyeblikkelig kontakt med lege. Det er normalt at det kommer små mengder med lymfevæske fra bryna dagene etter behandling. Denne skal være tynn, klar eller lett gulaktig. Dersom den er tykk, sterk gul eller grønn og er illeluktende er det tegn på infeksjon og lege skal kontaktes. 

Holdbarheten er ca 1-4 år og kommer an på flere faktorer. At bryna har en holdbarhet på 1-4 år betyr ikke at de er perfekte og like sterke i fargen hele den tiden. Kroppen vår er et utrolig maskineri som kvitter seg med det den anser som fremmedlegeme. Pigmenter er et fremmedlegeme som kroppen bryter ned. Dette gjør at bryna falmer gradvis før de til slutt forsvinner helt.

Vi ser at holdbarheten er lavere hos de med oljete / fet hud og de som lever en aktiv livsstil med mye svetting, soling eller bading. Vi ser også at powder brows sitter lengre jo eldre man er. Dette kommer av at celle-fornyelsen går tregere. Uansett hudtype og alder anbefaler vi at du tar en påfyll 1 gang i året for å holde bryna ved like. En årlig påfyll er rimeligere enn en ordinær time for powder brows.

Ca holdbarhet fordelt inn etter hudtyper:

(Her må du også ta høyde for din egen alder og livsstil)

 • Tørr hud: 2 til 4 år
 • Normal hud: 2 til 3 år
 • Kombinert hud: 1 til 3 år
 • Fet/oljete hud: 1 til 2 år

For å oppnå best mulig holdbarhet er det lurt å:

 • Alltid bruke solkrem
 • Tilfør huden fuktighet jevnlig

For å oppnå best mulig holdbarhet er det lurt å unngå:

 • Syrer i bryns området
 • Skrubbing
 • Soling, klor og saltvann over lengre tid (dette svekker fargen og gjør at pigmentene falmer raskere)

Det er ingen direkte nedetid etter powder brows, men det er en uke der bryna lever sitt eget liv. De første dagene kan de være litt mørke og intense. Noen kan også bli lett hovne og røde i bryns området.

Etter en ca en uke begynner de å småflasse litt eller bli tørre. Dess flinkere du er med å holde de rene og følge etterbehandlings rådene våre, jo bedre vil det se ut.

Du bør også være ganske forsiktig med bryna i 4 uker etter behandlingen. De første 4 ukene er de mest kritiske for hele gro prosessen, som tar totalt 12 uker. Huden bruker 12 uker på å fornye alle hudlagene, og frem til dette har skjedd er huden mer utsatt for irritasjon og infeksjon.

Gro perioden – Stol på prosessen!

Bryna dine kommer nå til å gå igjennom en liten reise, der de i løpet av de neste dagene vil fremstå noe mørkere, før de falmer mer og mer. I noen tilfeller forsvinner de nesten helt. Dette skjer typisk etter 8 -14 dager.  Etter ca 3-4 uker kommer litt av fargen tilbake igjen. Dette er helt naturlig og normalt og er en del av gro prosessen til huden din. 

Etter 4-6 uker er det på tide med en touch up behandling for å forsterke resultatet ditt. Dersom du ikke utfører touch up vil bryna dine kunne forsvinne helt innen en kort periode.

En typisk tilhelingsperiode kan se slik ut:

Dag 1: Du har fått deg nye og flotte bryn. Etter et par timer kan du bli litt urolig, for de begynner å se litt for mørke ut.

Dag 2-4: Du føler du har gjort en feil. Bryna ser at for mørke og dramatiske ut. De er i alle fall alt for tykke!

Dag 5-7: Bryna begynner å få skorper. Noen av skorpene faller også av. Det ser til og med ut som at du har mistet fargen helt noen steder. Ikke noe pent! 

Dag 8-10: Bryna dine er jo helt borte! Følelsen av at dette var bortkastede penger slår deg…

Dag 11-28: Neimen! Vent! Bryna begynner jo å komme litt tilbake… Men de er litt ujevne og mangler litt farge her og der. De ser også mye tynnere ut enn dag 1..

Dag 28 – 42: På tide med påfyll!

                                                                                     

Du kan farge dem senest 24 timer før behandlingen. Etter behandlingen må du vente minst 2 uker før du farger dem. Men dette gjelder kun om bryna ser helt fine ut. Har du tegn til skorper, rosa hud eller den kjennes litt sår ut må du vente. Husk på at huden din er veldig sårbar i ukene etter behandlingen.  Brynsfarge er kjemikalier. Det er ingen god kombo. Det beste og tryggeste er derfor å vente opp til 4 uker.

Dersom du har store planer om soling og bading (spesielt i klor og saltvann) anbefaler vi at du nyter ferien din og heller tar behandlingen etter du har komt hjem. Er du solbrent etter ferien din, må du vente minst 2 uker før du tar behandlingen. Hvis du ønsker fine og flotte bryn før ferien må du ta behandlingen minst 4 uker før du reiser. 

Nei, det gjør vi ikke. Dersom du ønsker kan vi fjerne hårene som er utenfor formen rett etter behandlingen.

Vi anbefaler at du ikke sminker bryna på 4 uker. Dette fordi at huden trenger ro etter behandlingen. De første 4 ukene er de mest kritiske for hele gro prosessen, som tar totalt 12 uker. Huden bruker 12 uker på å fornye alle hudlagene, og frem til dette har skjedd er huden mer utsatt for irritasjon og infeksjon.

Ja og nei. Det kommer an på hvilke behandlinger du ønsker.

Behandlinger du kan ta samme dag:

 • Vippeløft eller farge av vipper
 • Hudpleie, som ikke innebærer syrer.
 • Hårfjerning ellers i ansiktet

Behandlinger du kan ta 24 – 48 timer før:

 • Form og farge av bryn (ved voksing eller napping må du ta det 48 timer før)
 • Spraytan

Behandlinger du kan ta 2 uker før:

 • Microneedling
 • Kjemisk peeling
 • Brow lamination
 • Plasmapenn ellers i ansiktet

Behandlinger du kan ta 4 uker før:

 • Microneedling på medisinsk nivå (dypere enn 2 mm)
 • Plasmapenn (øyelokksløft)
 • Botox i panne eller sinnarynke
 • Filler i øyelokk
 • Laser i ansikt

Vi behandler ikke ved:

 • Aktiv infeksjon i huden
 • Åpne sår
 • Solbrenthet i ansiktet
 • Bruk av aknemedisin de siste 12 månedene
 • Allergisk mot noen av midlene som brukes
 • Graviditet eller amming
 • Under 18 år
 • Gammel bryns tatovering som er svært pigmentert. Hvis det er for mye pigment igjen, vil ikke huden ta til seg mer pigment, da den allerede er mettet
 • Stor asymmetri i gammel pmu. Vi får ofte besøk av kunder som er misfornøyd microblading eller annen pmu utført hos andre. Vi kan rette opp i dette, men ikke dersom de er for asymmetriske. Disse kundene bør da ta removal, helst med laser, før vi kan starte på nytt

Dersom du ikke tar påfyll vil fargen gradvis falme og til slutt forsvinne helt. Dette skjer normalt sett etter 2-4 år.

Neida. Det er de ikke. Men at store flak med skorper faller av er ikke bra. Når store flak faller av så er det 2 ting som kan ha skjedd:

 1. Du har skrapt av skorpen med vilje eller uhell
 2. Du har ikke vært flink nok til å vaske bryna under gro prossessen

Selv om det er uheldig, så er ikke bryna ødelagte. Når store flak ramler av og spesielt dersom de er dratt av ved et uhell eller med vilje, så følger det med en del pigment i skorpen. Dette gjør at bryna dine blir lysere enn man ønsker. I noen tilfeller kan man være maks uheldig å miste all farge. Dette kan fikses ved påfyll. Hvis det er snakk om flere skorper flere steder på bryna så kan det hende at du får behov for en ekstra påfyll for å fylle i pigment

Forskjellen mellom microblading og powder brows. Hvorfor bør du velge powder brows?

5/5

Teknikken

 • Microblading blir utført med en «penn» som har et blad med 7 til 21 nåler på. Disse risser inn «hårstrå» i huden din som blir fylt med pigment. På bildet over kan du se hvordan dette ser ut.
 • Powder brows blir utfør med en maskin. Istedenfor blader bruker den catridge. Denne inneholder 1 til 12 nåler. 1 nål er mest brukt hos oss. Maskinen virker på samme måte som en tatoveringsmaskin. Nålene går raskt opp og ned for å punktere huden med bitte små hull, hvor pigmentene følger med ned i huden.

Følesen

 • Microblading medfører som regel litt eller en god del ubehag selv med bedøvelse, alt etter din egen smerteterskel. Spesielt i første runde, som utføres uten bedøvelse.
 • Powder brows er en mer skånsom teknikk for huden og derfor ikke like ubehagelig. Selv ikke første runde, som utføres uten bedøvelse er noe særlig ubehagelig.

Risiko

 • Microblading vil som regel føre til litt eller mye blødning i bryna. Dette kan gi risiko for arrdannelse. Siden dette er en manuell teknikk er det også større risiko for at man får for dypt ned i huden. Dette gir ikke bare arr, men også blå/grå farge på bryna.
 • Powder brows skal i utgangspunktet ikke føre til blødninger, igjen, da dette er en mer skånsom teknikk. Maskinen vi bruker blir stilt inn etter din hudtype, alder og ønsket effekt. Dette gjør at maskinen selv regner ut både hastighet og dybde vi skal jobbe i. Flere av våre klienter som tidligere har hatt microblading blir overrasket over hvor behagelig denne behandlingen er i forhold til det de har opplevd tidligere med microblading. 

Utseende

 • Microblading gir et naturlig utseende med enkeltvise strå. Effekten kan også forsterkes med noe som heter shading. Da «stemples» pennen ned i huden, litt på samme måte som med powder brows for å gi en skygge effekt og ikke hårstrå. Etter hvert som bryna eldes vil ikke hårstråene være like synlige. De vil utvide seg og få et helt annet uttrykk enn hva det var i starten. Hos mange forsvinner stråene helt og man kan kun se en uklar og ujevn skygge av microbladingen. Å få utført ny microblading for å få tilbake illusjonen av hårstråene kan i mange tilfeller være umulig. Man er da nødt til å gå over til powder brows.
 • Powder brows gir et naturlig utseende med skygge eller pudder effekt (veldig små prikker). Det kan sammenlignes med å ha sminke på huden bak brynshårene.  Man kan gi en litt mer sminket effekt ved å legge en mørkere kant helt nederst i brynet, lage ombré effekt eller pakke huden tettere med pigment.

Hudtyper

 • Microblading passer ikke for de med veldig fet, oljete eller sensitiv hud. Den passer heller ikke for deg som har fått utført microblading eller annen pmu flere ganger fra før, da det ikke lengre vil være mulig å få frem hårstrå effekten. 
 • Powder brows passer for alle hudtyper. Den passer også for de som har fått utført microblading eller annen form for pmu tidligere. 

Passer det for meg?

Powder brows passer til alle aldre og hudtyper, i motsetning til microblading som ikke egner seg for fete hudtyper eller de med sensitiv hud. Passer for deg som ønsker mer fylde, bedre form og et naturlig resultat. Vi kan også lage en mer dramatisk look for deg som liker å ha sminke på bryna, men som ikke ønsker å bruke tid på å sminke dem.

Dette er et godt alternativ for veldig mange. Har du overnappede bryn som aldri vokser ut igjen? Mangler knekken i overkant av brynet? Er du fornøyd med fasongen på brynene, men skulle ønske de så fyldigere og tettere ut? Har du “hull” i fasongen du vil få fylt ut? Ved alle disse tilfellene, og flere, vil denne teknikken være et godt alternativ.

Resultat

Etter første behandling må du komme tilbake etter ca 6 uker for påfyll. I noen få tilfeller trengs det flere påfyll. Dette gjelder særlig de med oljete hud eller de med en svært aktiv livsstil. Det gjelder også for de som ikke har vært nøye nok med å følge after-care rådene våre, eller de som har valgt å gå for en mørkere eller bredere form enn innledende behandling.

Etter påfyll kan bryna holde i opptil 1-4 år, men powder brows bør fylles på årlig for best mulig resultat.

Kontraindikasjon/forsiktighetsregler

Behandlingen passer nesten alle og det er ingen store ulemper.  Vi behandler ikke ved aktiv infeksjon i huden, åpne sår, er solbrent, eller dersom du i løpet av de siste 12 månedene har brukt aknemedisin, er allergisk mot noen av midlene som brukes, er gravid eller ammede.

Ferdig grodd resultat

Etterbehandlings råd

Her kommer noen viktige etterbehandlings råd du følge i tiden fremover. For å oppnå et godt resultat er det svært viktig at du følger disse. Faktisk så avgjør etterbehandlingen din 70% av resultatet.  

DAG 1:

 1. 30 min etter behandlingen må du vaske bryna forsiktig med en fuktig bomullspad* for å fjerne all lymfevæske. Klapp området tørt med et papirhåndkle. Husk at du skal trykke og ikke gni med bomullspad.
 2. Påfør et tynt lag med anbefalt krem med en q-tips. Husk det skal være et tynt lag, så mengde på størrelse med et riskorn holder.
 3. Gjenta punkt 1 hver 2. – 3. time frem til du legger deg. Dersom du har tørr, normal eller sensitiv hud kan du også gjenta punkt 2 hver 2.-3. time dersom du føler behov. Har du fet eller oljete hud holde det at du smører deg på nytt om kvelden eller dersom bryna kjennes tørre og stramme ut.

* Du trenger ikke å bruke såpe, men om du gjør det må den være nøytral.

DAG 2 – 7:

 • Vask bryna med en fuktig bomullspad og legg på et tynt lag med krem morgen og kveld. Husk å klapp, ikke gni.
 • For de med tørr og sensitiv hud: Smør bryna 2 – 3 ganger utenom vasken.
 • Dersom bryna kjennes tørre og stramme ut kan du påføre kremen oftere. De med fet eller oljete hud rådes til å smøre så lite som mulig – men selvfølgelig dersom det kjennes tørt og stramt ut.
 • Husk at bryna skal holdes så tørre som mulig. Overdreven bruk av krem og lange varme dusjer kan påvirke resultatet. 
 • Beskytt bryna dine før dusjing. Dette gjør du ved å smøre et tynt lag med krem på dem før dusjen. Dette skaper en barriere for smuss, skitt og shampoo som kan renne nedover bryna under dusjing. 

Unngå følgende i 7 dager etter behandlingen: 

 • Grove håndkle eller andre produkter som kan skrubbe. (Unngå skrubb i minst 4 uker)
 • Å plukke på bryna, spesielt dersom det kommer skorper. La disse falle av når de er klar for det – ikke dra! Du vil da dra av pigmenter og risikerer å måtte ta en ekstra påfyll av bryna for å slippe å ha “hullete” bryn.
 • Soling, solstudio, UV-lys, laser og hårfjerningsmetoder. (Dette anbefaler vi at du ikke gjør på minst 4 uker)
 • Offentlig bad, sauna, lange varme dusjer, hard trening og svetting. Klor kan svekke fargen på bryna, så vent gjerne 4 uker med klorbad.
 • All form for makeup på og rett rundt bryna. (Dette anbefaler vi at du ikke gjør på minst 4 uker)
 • Syrer i brynsområdet (unngå i minst 4 uker). For at resultatet skal holde anbefaler vi at du aldri bruker syreprodukter direkte på bryna.

Gro perioden – Stol på prosessen!

Bryna dine kommer nå til å gå igjennom en liten reise, der de i løpet av de neste dagene vil fremstå noe mørkere, før de falmer mer og mer. I noen tilfeller forsvinner de nesten helt. Dette skjer typisk etter 8 -14 dager.  Etter ca 3-4 uker kommer litt av fargen tilbake igjen. Dette er helt naturlig og normalt og er en del av gro prosessen til huden din. 

Etter 4-6 uker er det på tide med en touch up behandling for å forsterke resultatet ditt. Dersom du ikke utfører touch up vil bryna dine kunne forsvinne helt innen en kort periode.

En typisk tilhelingsperiode kan se slik ut:

Dag 1: Du har fått deg nye og flotte bryn. Etter et par timer kan du bli litt urolig, for de begynner å se litt for mørke ut.

Dag 2-4: Du føler du har gjort en feil. Bryna ser at for mørke og dramatiske ut. De er i alle fall alt for tykke!

Dag 5-7: Bryna begynner å få skorper. Noen av skorpene faller også av. Det ser til og med ut som at du har mistet fargen helt noen steder. Ikke noe pent! 

Dag 8-10: Bryna dine er jo helt borte! Følelsen av at dette var bortkastede penger slår deg…

Dag 11-28: Neimen! Vent! Bryna begynner jo å komme litt tilbake… Men de er litt ujevne og mangler litt farge her og der. De ser også mye tynnere ut enn dag 1..

Dag 28 – 42: På tide med påfyll!

                                                                                                                                           

Vi utleverer krem du skal bruke, og denne er så drøy at du ikke rekker å bruke den opp i løpet av den uken du skal smøre bryna. Restene kan du bruke på leppene, den er helt fantastisk nærings givende 🙂

Skulle du miste kremen, kan du komme innom og kjøpe en ny, eller dra på apoteket og kjøpe Bepanthen salve eller Bacimycin salve.

Selv om det er ekstremt sjeldent, så kan infeksjon oppstå. Dersom du ser tegn til økende rødhet, hevelse eller væsking av brynene, ta øyeblikkelig kontakt med lege. Det er normalt at det kommer små mengder med lymfevæske fra bryna dagene etter behandling. Denne skal være tynn, klar eller lett gulaktig. Dersom den er tykk, sterk gul eller grønn og er illeluktende er det tegn på infeksjon og lege skal kontaktes. 

Fremhev din naturlige skjønnhet