Vippen

6 ting du bør vite om vippeløft

Hva er vippeløft?

Vippeløft baserer seg på å endre pH nivået til hårene og manipulere skjellagene slik at vi får endret formen på vippene. Det blir som en god gammeldags permanent, bare for vippene dine. Vippene limes forsiktig opp på et skjold for å holde dem på plass i ønsket form. Vi har skjold i alle størrelser og finner garantert rett størrelse for deg og dine vipper. Når vippene er festet på skjoldet påføres en permanentvæske som sørger for at vippene beholder denne formen i de neste 6-9 ukene, altså helt til vippene dine faller av og fornyer seg.

Hva bør man gjøre etter behandlingen?

Etter behandlingen er det viktig at du er forsiktig med vippene de første 24 timene. Hvis du ikke følger disse rådene vil permanenten slippe og gi et dårligere resultat.
  • Du skal holde vippene helt tørre det første døgnet. Unngå derfor dusjing, trening og sauna. Husk at damp også er fuktighet, så pass på når du tar ut av oppvaskmaskinen eller står over grytene.
  • Ikke gni deg i øynene.
  • Unngå sminke rundt øynene.
  • Ikke børst vippene nedover. Børst kun oppover.
  • Ikke bruk vippetang! Dette gjelder så lenge du har vippeløft. Vippene vil knekke om du forsøker å bøye dem ytterligere.  Vi anbefaler for øvrig alle som eier vippetang om å kaste den og aldri se seg tilbake da den er svært skadelig for vippene.
Etter det første døgnet kan du behandle vippene som normalt. Det er likevel noe du kan gjøre for å bevare vippeløftet lengst mulig:
  • Ikke bruk sterk sminke fjerner
  • Unngå vanntett mascara (vippene har en tendens til å knekke lettere og slites av – uavhengig av vippeløft.)
  • Bruk gjerne oljefrie produkter rundt øynene.
  • Jo mindre du utsetter vippene dine for, dess lengre vil de holde seg fine.

Vi setter stor pris på om du kommer til timen din uten øyesminke og uten kontaktlinser. 

"Hvor gammel du er, er din business. Hvor gammel du ser ut, er vår!"

Nina Nikita, Klinikk Vippen

Hvor lenge varer vippeløft?

Varigheten på behandlingen kommer først og fremst an på din egen vippesyklus og hvor mange vipper du har. Med syklus mener vi hvor raskt du skifter ut vippene. I gjennomsnitt vil man ha effekten i ca 6 uker. Personer med mange vipper og treg syklus kan oppleve å ha effekten i opp imot 10 uker. Personer med veldig få vipper og rask syklus kan oppleve å ha effekten i rett over 4 uker. 

En av fordelene med vippeløft er at det med tiden vil påvirke hvordan dine vipper vokser naturlig. Du kan derfor oppleve at vippene dine vokser i en mer oppover vendt retning enn før. Vi har drevet med vippeløft siden 2016 og har erfart at de som har utført vippeløft jevnlig føler at vippeløftet holder lenger og lenger med tiden.

Dette er en av grunnene til at det er veldig viktig å gå til noen som har tatt kurs i vippeløft og som er nøye på å utføre vippeløftet korrekt. 

Fun fact! Visste du at det ikke bare er dyr som har røytetid? Vi mennesker går igjennom det samme på våren og høsten. Når sommeren nærmer seg vokser hårene på kroppen raskere for å beskytte oss mot solen. Det betyr også at vi da vil miste hårene raskere. Midt på sommeren går hårene inn i en lengre hvilefase (fortsatt for å beskytte mot solen) som gjør at du ikke mister like mange vipper. I september/oktober vil hårene som hvilte seg i sommer falle av og man får da en ny røyteperiode. Mange opplever derfor en kortere varighet på vippeløft og vippe extentions om våren og høsten.

Er det skadelig?

Både ja og nei. Heldigvis har vi svært strenge krav her i Norge om hvilke produkter som er lov å bruke. Alle seriøse salonger og klinikker benytter seg kun av godkjente produkter som ikke er skadelig for vippene. Dette er likevel en sannhet med modifikasjoner. For at et vippeløft ikke skal være skadelig er man avhengig av tilstrekkelig kompetanse og vite hvordan man skal behandle hver enkelt klient. Ingen vipper er like og man må derfor vurdere hvert enkelt tilfelle og tilpasse behandlingen deretter. Når man utfører behandlingen korrekt, med milde produkter og i henhold til indikasjons prosedyrer, så er ikke vippeløft skadelig. Man kan også bruke lash filler etter behandlingen for å gi ekstra beskyttelse til vippene.

Vippeløft er ikke helt uten risiko, da menneskelige feil kan skje, eller hormoner i ubalanse (ved f.eks graviditet/amming eller medisinbruk) kan påvirke resultatet. I sjeldne tilfeller kan det også oppstå allergi mot produktene som blir brukt.

Hva er lash filler?

Lash filler er formulert til å forynge, hydrere og gjenoppbygge vippene dine. Det er den perfekte løsning for å eliminere problemer med fylde og manglende vitalitet i vippene. Lash filler stimulerer til vekst, forebygger og reduserer hårtap. Vippene vil bli sterkere og vippeløftet vil holde lengre. 

Vippeløft hjemme

Dette er noe vi fraråder på det sterkeste. For det første er det fort gjort å få stoffet inn på øynene når man gjør det selv. Dette kan føre til øyeskade. For det andre kan vippene bli uttørket og porøse, og ende opp med å bøye seg i ulike retninger. Du kan også ende opp med kjemisk brente vipper, som ser ut som kraftige krøller på vippene.  Det er dessverre et vanlig resultat av en dårlig utført behandling hjemme. Vi opplever stadig at noen ringer oss og er helt i fra seg etter å ha ødelagt vippene sine i en hjemmebehandling. De ønsker hjelp til å rette opp feilen, men når skaden først har skjedd er det dessverre ikke så mye vi får gjort. De må derfor vente i 6-10 uker til alle vippene har falt av før man kan ta et nytt (og profesjonelt) løft.

Gratis konsultasjon eller bestille time?