Vippen

Ansatte

Nina Nikita: Eier & daglig leder siden 2016. Sertifisert kosmetolog , hud-og kropps terapeut, PMU artist, vippe og brynsstylist, plasma terapeut,  voksterapeut, negledesigner og master sertifikat i polygel og Shellac. Erfaring innen helse.
Silje: Sertifisert hud- og kroppsterapeut siden 2022. Autorisert apotektekniker. Flere års erfaring innen helse.
Vilde: Utdannet hudpleier. Sertifisert CND Shellacer i 2019. Hud- og kroppsterapeut med erfaring innen helse.

Selvstendig næringsdrivende underleverandører

klinikk Vippen har flere selvstendig næringsdrivende som leier seg inn på klinikken. En flott bukett som består av:

Autorisert fotterapeut Cathrine Midbøe Thorsheim
Cathrine Midbøe Thorsheim: Autorisert fotterapeut med videreutdanning i diabetes føtter. 25 års erfaring. Driver Cathrines fotklinikk. Telefon: 40615313
Maria: Sertifisert Master negledesigner, voks terapeut, vippe og brynsstylist. Driver Nailart M.Hendel. Telefon: 92985935
Karina: Autorisert fotterapeut. Sertifisert som vippetekniker og brynsstylist. Driver Clinic By Karina. Telefon: 46931191

Historien bak

Storebror og lillesøster.

Nina Nikita startet som selvstendig næringsdrivende i 2016. Firmaet het den gang Nikita Velvære. I perioden 2016-2018 leide hun seg ut til andre salonger. Her jobbet hun i friperiodene sine når hun ikke var i Nordsjøen som overflatebehandler. I 2018 var tiden moden for å satse mer på firmaet. Salongen Vippen Velvære ble etablert. Ved sin side hadde hun sin kreftsyke bror Geir, som etablerte en liten nisje butikk for herremote og grooming.

Hvordan kan man ha en skjønnhetssalong og herre butikk i ett og samme lokale tenker du kanskje?

Tilfeldighetene skulle ha det til at de begge hadde sett på samme lokale, men uten å nevne det for hverandre. Faktisk visste ingen av dem om at den andre vurderte å starte opp for seg selv. Geir så på lokalet, falt for det, men valgte å gå litt i tenkeboksen for å være sikker på at det var dette han ville. 

Lillesøster Nina, også kjent som turbo Kari, hoppet bare rett i det med begge beina først. Hun jobbet egentlig hos en annen salong, men våknet midt på natta og fant da ut at hun skulle starte en helt egen salong. Hun var lei av å jobbe i en ganske overfladisk og kynisk bransje der kunder ofte ble behandlet som om de var en lommebok som man skulle forsyne seg av. Uten å virkelig bry seg. Hun var lei av å ikke kunne sette sitt eget preg på hvordan ting skulle drives og hva det skulle fokuseres på.

Neste morgen trålte hun nettet for å finne et lokale. Få timer etter var leiekontrakten signert. Så var tiden inne for å finne ut hvordan i alle dager hun skulle klare å starte opp noe helt for seg selv sånn helt plutselig. Denne tanken hadde jo aldri slått henne før. Lenge leve spontanitet.

Hvordan i alle dager skulle dette gå?

Da var det best å konferere med storebror. Han har jo alltid hatt både fornuften og gode råd med seg.

Det var da de oppdaget at de hadde sett på samme lokale. Nina synes da det var på sin plass at de inntok dette lokalet sammen. Vippen Velvære og Man Meet World – side om side.

 

Dagene, ukene og månedene gikk. De to jobbet med å få i stand en salong som passet for denne unike sammensetningen. Som attpåtil var en bombekjeller midt i Sandnes sentrum. 

Visjonen var nå klar. Hos Vippen skulle alle føle seg VIP og PEN. De skulle yte byens beste service til kundene sine og de skulle sørge for at alle gikk derfra med et stort smil og gledet seg til å komme tilbake.

De skulle hjelpe andre mennesker til en bedre hverdag. Ikke nødvendigvis med klærne eller produktene de tilbydde, men følelsen kundene fikk. Gleden. Selvtilliten. Roen. Det å virkelig bli sett, hørt og følt. Behandlingen eller produktene var bare en kjempe bra bonus.

Selv om søskenparet regnet med å gå i dundrende minus det første året, så gikk det over all forventning. Kundene strømmet på og de kom igjen og igjen. 

De fikk besøk av sine foreldre som var stolte som to haner over hva disse to hadde fått til.  De forsøkte å knipse et par bilder av dem, men som vanlig ble det heller litt uheldige bilder da ingen av dem hadde tid til å stå i ro. Når salongen var stengt så jobbet de på spreng, dette var fryktelig mye å sette seg inn i på kun kort tid. De måtte plutselig ta på seg mange hatter; eier, daglig leder, terapeut, regnskapsfører, markedsfører, kundeveileder, snekker, sydame, storebror og lillesøster. Rolig og avbalansert, impulsiv og nytenkende.

All jobbingen tok dessverre alt for mye krefter i fra Geir. Etter nærmere ett år måtte han kaste inn håndkleet. Det var tøft å drive butikk,  gå igjennom cellegift og strålebehandling samtidig. Han valgte derfor å avvikle mens Nina fortsatte. På dette tidspunktet hadde hun allerede fått med seg to andre terapeuter som drev med behandlinger.

I ære for sin bror og alle andre kreftrammede auksjonerte hun bort en hel dag på salongen under Aftenpuppen 2019. Vinneren av auksjonen fikk da klinikken helt for seg selv i en hel dag, der hun kunne velge fritt fra behandlingsmenyen sammen med en venn. Noen måneder senere hadde hun en kampanje der alle kunne betale hva de ville for behandlingen sin, men at pengene den dagen skulle gis til Kreftforeningen, og ikke henne.

Planen hennes var å gjøre noe lignende hvert år for å bidra til kreftforeningen.

2019: Ett år hadde gått og Nina hadde enda ikke tatt ut lønn til seg selv. Hver eneste krone ble  investert i klinikken og videre kursing for henne og sine medarbeidere. Kunnskap er trygghet og det lever hun etter.

Hun hadde nå vokst fra lokalet på 70 kvm i Sandnes sentrum. Siden kundene betyr så mye for henne spurte hun dem om hvor de kunne tenke seg at hun flyttet. Nesten enstemming sa de at de ønsket at hun flyttet ut av sentrum, men at det fortsatt var rimelig lokalt. Og gratis parkering! Gjerne litt avsides liggende for de som hadde fått utført behandlinger som plasmapenn. Det var ikke så behagelig å gå midt i sentrum når du så ut som en figur fra Avatar (kundenes ord).

Nina hoppet i det igjen og tok nå over et dobbelt så stort lokale – i samme bygg som en bilhall denne gangen!

Her er var det hvert fall ingen som så om kundene hennes hadde tatt en plasma behandling. Gratis parkering fikk de rett utenfor døren. Sentralt, men likevel litt bortgjemt.

Ikke den typiske velvære plassen, men noe må hun gjøre rett.

På 1.5 år hadde hun fått over 2000 kunder.

2020: Nina får fortsatt god hjelp fra sin bror. Han hjelper stadig til med gode råd, regnskap og teknisk support. Han kjefter og setter henne på plass hvis hun gjør noe feil. Ingen kjære mor her! Han gjør det svært tydelig at selv om han har kreft, så har kreften ikke han. Det står så vanvittig mye respekt ut av alt han får til!  Det er ingen tvil om at han har hjulpet henne til der hun er i dag, med 5 medarbeidere, 150 kvm klinikk og nærmere 3000 klienter.

Da Corona slo verden over ende så det mørkt ut og Nina fryktet nå for at alt kom til å gå tapt. Hun så flere andre klinikker og salonger som måtte legge ned og ventet på at hun også skulle møte veggen.

Men den kom aldri. Etter lockdown blomstret klinikken enda mer og det har aldri gått bedre for klinikken. Nina er ydmyk og takknemlig for all tillit og ikke minst lojalitet til klientene sine. Uten dem hadde ikke dette gått.

I 2022 fant hun det for godt og klinket til med 3 ganger så store lokaler på Forus. Nina er ikke redd for å satse på det hun tror på og skrev like så godt en kontrakt på 10 år. 

Fortsettelsen:

Den gleder vi oss til!

Velkommen til oss!