Vippen

Hudpleie tips på 1-2-3

Kom til saken! For deg som vil få en kjapp oversikt uten masse tekst: Trykk på bildene

Hva bør jeg gjøre?

Uren hud og store porer

dr gross uren hud store porer

For en uren hud med kviser og store porer er det alfa omega å rense godt, eksfoliere og tilføre fukt. 

Selv om du har kombinert, fet eller oljete hud så trenger huden din fuktighet. En av hovedårsakene bak uren hud er at den er fukt fattig. Huden din kompenserer da ved å øke talg-produksjonen for å smøre seg selv. Når man ikke er flink å eksfoliere huden, vil den økte talg produksjonen etter hvert føre til tilstopninger / kviser / hudormer.

Dersom du har fet / oljete hud er det viktig at du bruker oljefrie produkter for å ikke tette porene enda mer.

En mekanisk eksfoliering, altså ulike typer skrubb kan brukes, men disse bør begrenses til et minimum og helst ikke mer enn en gang i uken. En skrubb kan irritere huden ytterligere og føre til enda større problemer. Mange blir fortvilet når de skrubber huden og ser at det ikke hjelper. Snarere tvert imot: de blir verre. De skrubber da gjerne enda hardere eller oftere. Huden blir enda verre og man er inne i en ond sirkel med betente kviser, røde flekker, tørr og stram hud som er skikkelig irritert.

For å eksfoliere huden anbefaler vi derfor at du heller velger en kjemisk eksfoliering. Det vil si ved hjelp av syrer. Dette gjør at huden mykgjøres, fuktes og den døde huden slipper selv taket. Syrene penetrerer talgen i huden og løser denne opp.

 

Hva bør jeg gjøre?

Rynker, pigmenter og slapp hud

Dr gross hudpleie

En moden hud drar stor nytte av fukt, ulike syrer og Retinol. 

Velg produkter som hjelper huden med å reparere skader og som fukter godt. En dehydrert hud eldes raskere, blir slappere og får flere linjer en en godt hydrert hud. Retinol er en veldokumentert ingrediens med god effekt på en moden hud. Den stimulerer produksjonen av kollagen i huden og glatter effektivt ut rynker. Bruk gjerne produkter med AHA-syrer, som har en utglattende effekt på linjer og rynker. Om du ikke allerede er flink med solfaktor, så er det på høy tid at du begynner. Solfaktor skal brukes året rundt både utendørs og innendørs. 90% av aldringstegnene man får i ansiktet skyldes eksponering for UVA og UVB stråler. Celle-fornyelsen går tregere jo eldre man blir. Solfaktor er derfor viktigere enn noen gang, siden kroppen ikke lengre klarer å reparere og fornye cellene etter skader like raskt.

Gratis konsultasjon eller bestille time?